-->

Termeni / Conditii

Termeni şi condiţii magazin online

 

1. Termeni si conditii de utilizare

2. Derularea operatiunilor de vanzare pe site

3. Modalitatea de plata

4. Politica de returnare

5. Termeni de livrare

6. Politica de confidentialitate

7. Informatii legale

8. Prelucrarea datelor cu caracter personal

 

 

1. Termeni si conditii de utilizare

Acest site web (numit in continuare "SITE") este administrat de SC METROPOLITAN LIFE SRL (numita in continuare “SOCIETATEA”), cu sediul social in  Sos. Viilor, nr. 85-87, sector 5, Bucuresti, avand codul de inregistrare fiscala  30530432, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/9152/08.08.2012, telefon: 031/229.33.05, fax: 021/317.317.74.

 

SOCIETATEA depune eforturi pentru mentinerea corectitudinii informatiilor expuse pe SITE. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, SOCIETATEA precizeaza ca imaginea produselor are caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara notificare prealabila de catre producatori. De asemenea, unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe SITE, pot fi modificate de catre SOCIETATE fara preaviz sau pot contine erori de operare.

De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa SOCIETATEA face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.

Promotiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile in limita stocului disponibil.

 

SITE-ul poate contine si link-uri catre alte site-uri. SOCIETATEA nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestea precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste site-uri.
 

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

 

UTILIZATOR: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Termenii si conditiile de utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

 

CLIENT: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Termenii si conditiile de utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda.

 

SITE:  www.bellagiocasa.ro

 

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii societatii.

COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un CLIENT, ce intervine ca forma de comunicare intre SOCIETATE si CLIENT.

 

CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre SOCIETATE, prin care SOCIETATEA este de acord sa livreze CLIENTULUI produse si servicii, iar CLIENTUL este de acord efectueze plata acestora.

 

UTILIZATORII/CLIENTII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare.

Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului supunindu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.

Prin accesarea SITE-ului UTILIZATORII consimt sa respecte termenii si conditiile prezentate in continuare precum si legislatia aplicabila.

 

Drepturi de autor

Marcile si firmele intalnite pe site-ul  www.bellagiocasa.ro  sunt marci inregistrate ale  SC METROPOLITAN LIFE SRL  sau ale companiilor partenere. Toate drepturile de autor asupra imaginilor si textelor din acest site sunt rezervate. Nici o reproducere a vreunui material de pe acest site nu este permisa fara acordul in scris al   SC METROPOLITAN LIFE SRL  sau al detinatorului dreptului de autor, sau al dreptului de proprietate intelectuala.

 

Linkuri externe

Firma noastra nu monitorizeaza materialele de pe site-urile externe catre care facem referire. Continutul si functionarea acestor site-uri este in intregime responsabilitatea firmelor care le opereaza. Rugam utilizatorii nostri sa se familiarizeze cu practicile de securitate si de confidentialitate ale acestor site-uri terte.

SC METROPOLITAN LIFE SRL  isi rezerva dreptul de a ignora comentariile si mesajele cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contin virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

 

2. Derularea operatiunilor de vanzare pe site

 

Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care SOCIETATEA isi deruleaza operatiunile pe SITE.

Daca SOCIETATEA confirma executarea unei COMENZI, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptarea comenzii de catre SOCIETATE se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) din partea SOCIETATII catre CIENT, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

SOCIETATEA nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.
Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre SOCIETATE.

Prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat.

 

OBIECTUL CONTRACTULUI

Obiectul CONTRACTULUI îl constituie produsul/produsele si serviciile cu privire la care CLIENTUL si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei COMENZI pe SITE confirmata de catre SOCIETATE. Produsul/produsele are/au caracteristicile mentionate de catre SOCIETATE pe SITE.

 

PRETUL CONTRACTULUI

Pretul produsului/produselor este acela mentionat pe SITE. Pretul poate fi modificat de catre SOCIETATE, in orice moment, fara preaviz.

Pentru a fi aplicabil pretul produsului trebuie sa fie sincer si serios. Astfel, SOCIETATEA atentioneaza asupra faptului exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, SOCIETATEA va informa CLIENTUL asupra pretului corect.

Pretul NU INCLUDE VALOAREA TRANSPORTULUI.

 

MODALITATEA DE LIVRARE.

SOCIETATEA isi va îndeplini obligatiile contractuale în termen de cel mult 30 zile de la data la care a comunicat CLIENTULUI mesajul de confirmare referitor la COMANDA. In cazul in care nu poate executa CONTRACTUL din cauza ca produsul nu este disponibil, SOCIETATEA va informa CLIENTUL despre aceasta situatie.

SOCIETATEA poate livra CLIENTULUI un produs similar avand acelasi pret, în situatia în care produsul solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul CLIENTULUI.

Produsul va fi livrat CLIENTULUI printr-o firma de curierat sau poate fi ridicat dintr-un magazin Bell’Agio Casa conform optiunii CLIENTULUI.

 

3. Modalitatea de plata

 

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in COMANDA. SOCIETATEA va emite catre CLIENT o factura proforma pentru produsele si serviciile (servicii de transport si nu numai) ce urmeaza a fi livrate, obligatia CLIENTULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

 

Plata in numerar: Plata cu numerar se face in lei, integral doar la ridicarea produselor din magazinele Bell’Agio Casa.


In cazul livrarii produsului printr-o firma de curierat, plata produsului si a serviciilor se face inainte de trimiterea  coletului catre CLIENT. Plata se va face direct in conturile SOCIETATII, pe baza facturii intocmite in urma COMENZII ferme. SOCIETATEA atentioneaza CLIENTII ca in cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre SOCIETATE sa permita CLIENTULUI deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare.

 

Plata folosind cardul la ridicarea produselor din magazinele Bell’Agio Casa:  La ridicarea produselor din magazinele Bell’Agio Casa, se poate plati cu card bancar emis sub sigla Visa si MasterCard prin intermediul terminalului POS existent.

In cazul in care cardul nu are activata optiunea de introducere a codului PIN in momentul platii, este necesar ca persoana care efectueaza plata sa fie posesorul cardului si sa se legitimeze cu actul de identitate. Se va verifica semnatura, care trebuie sa corespunda cu cea de pe card si cu cea de pe actul de identitate.

 

Ordin de plata: Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii emise de SOCIETATE, in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consultant de vanzari.

 

In toate cazurile expuse mai sus, livrarea marfii se face doar dupa confirmarea platii.

In afara de cazul in care este agreat de SOCIETATE si CLIENT diferit, SOCIETATEA se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate produselor si serviciilor comandate de catre CLIENTI in momentul predarii acestora catre curier, pe baza de contract, sau catre reprezentantul CLIENTULUI.

SOCIETATEA va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la CLIENT.

SOCIETATEA va efectua livrarea produselor si serviciile doar pe teritoriul Romaniei, insa in cazul unei comenzii speciale se poate asigura si livrarea in afara tarii, numai in urma discutiei cu unul dintre consultantii societatii.

Proprietatea asupra produselor si serviciilor va fi transferate CLIENTULUI la momentul efectuarii platii.

 

4. Politica de returnare

 

Potivit legislatiei in vigoare, consumatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, în cazul prestarilor de servicii, de la încheierea contractului.

Asadar, consumatorul are dreptul de returna produsul achizitionat, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucratoare de la primirea acestuia, cu suportarea cheltuielile directe de returnare.

Atragem atentia ca, în cazul în care produsele a caror returnare se solicita prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgârieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa,  ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 30 de zile de la retur. Returnarea produsului de catre client se face numai dupa ce acesta trimite mail la adresa info@bellagiolife.com sau ne suna la numarul de telefon 031.229.33.05 pentru a specifica returnarea comenzii.  Costul de transport precum si cel al returului este suportat de catre cumparator.

 

Exceptii:

            Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna:

  1. Produsele executate dupa specificatiile consumatorului;
  2. Produsele distinct personalizate;
  3. Produsele achizitionate la pret promotional;
  4. Produsele care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

 

CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA.

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea COMENZII, cu informarea CLIENTULUI, nefiind necesar acordul acestuia.

SOCIETATEA va fi intotdeauna responsabila fata de CLIENT pentru toate obligatiile contractuale.

 

5. Termeni de livrare

 

SOCIETATEA va livra produsele in cadrul termenelor mentionate pe site pentru produsul comandat, la data generarii COMENZII sau in cel mult 30 de zile de la data la care CLIENTUL a generat COMANDA, cu exceptia cazului în care partile au convenit altfel.

SOCIETATEA, în cazul în care nu poate executa CONTRACTUL motivate de faptul ca produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa CLIENTUL despre aceasta indisponibilitate, urmand ca sumele de bani achitate de catre CLIENT pentru produsul sau serviciul indisponibil sa fie rambursate in termen de maximum 30 de zile.

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare, SOCIETATEA va anunta CLIENTUL cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care SOCIETATEA primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, SOCIETATEA poate refuza onorarea livrarii, fara ca acest lucru sa se considere o incalcare a CONTRACTULUI, sau poate stabili un nou termen de onorare a comenzii.

Valoarea taxei de transport si modalitatea de calcul a acesteia va fi transmisa clientului prin email.  SC METROPOLITAN LIFE SRL  isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente,  care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora, conform uzantelor legii romanesti. 

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de SC METROPOLITAN LIFE SRL  oricarui client in cazul nelivrarii, a livrarii necorespunzatoare sau in orice alta situatie ce poate interveni, este valoarea sumei incasate de Bell’Agio Casa de la acest client cu referire la comanda reclamata.

 

6. Politica de confidentialitate

 

SOCIETATEA prelucreaza date cu caracter personal prin culegerea de la UTILIZATORI/CLIENTI a datelor personale necesare executarii CONTRACTULUI si se obliga sa respecte dispozitiile Legii nr. 677/ 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Numarul de inregistrare al societatii la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal este  nr. 27001.

Datele obtinute de catre SOCIETATE vor fi stocate în baze de date iar SOCIETATEA va lua toate masurile pentru protectia lor împotriva distrugerilor accidentale sau ilegale.

Pentru executarea CONTRACTULUI, SOCIETATEA va transmite datele cu caracter personal culese de la CLIENTI catre firma de curierat care va livra produsele.

 

 7. Informatii legale

 

RASPUNDEREA SOCIETATII

SOCIETATEA nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o pierdere in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea prezentelor termene si conditii/CONTRACTULUI si celorlalte instructiuni mentionate pe SITE.

SOCIETATEA nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii SITE-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri accesibile de pe SITE.

SOCIETATEA nu este responsabila pentru daune de orice fel pe care CLIENTUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre SOCIETATE a oricarei din obligatiile sale conform CONTRACTULUI si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

 

FORTA MAJORA.

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre SOCIETATE si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Toate materialele integrate in acest SITE sunt proprietatea intelectuala a SOCIETATII. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse, exceptand perioada de care este nevoie sa fie vizualizate online.

 

8. Prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Prin date cu caracter personal se inteleg orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.

SOCIETATEA inregistreaza numai informatiile cu caracter personal oferite voluntar de catre vizitator/UTILIZATOR/CLIENT.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, SOCIETATEA are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza UTILIZATORII/CLIENTII. 

 

SOCIETATEA respecta dreptul la confidentialitate datelor fiecarei persoane care acceseaza SITE-ul.

SOCIETATEA nu va colecta date personale despre UTILIZATORI/CLIENTI (nume, adresa, telefon sau adresa de posta electronica) (numite in continuare "Date Personale") exceptand situatia in care UTILIZATORII/CLIENTII insisi comunica aceste date.

Prin inscrierea pe SITE/efectuarea unei COMENZI si completarea datelor personale in formularele de inscriere, UITLIZATORII/CLIENTII declara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a SOCIETATII si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

  1. activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea SOCIETATII si a tertilor cu care SOCIETATEA are relatii de orice natura) la adresele de e-mail comunicate SOCIETATII,

  2. participarea la concursuri, promotii;

  3. transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc);

  4. statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii SITE-ului si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si servicii noi;

  5. pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale SITE-ului;

  6. cercetari de piata;

  7. urmarirea datelor de vanzari.


SOCIETATEA poate face cunoscute aceste informatii in cadrul dealerilor si agentilor sai pentru activitatile mentionate mai sus.


SOCIETATEA nu va dezvalui nici un fel de informatie despre UTILIZATORII/CLIENTII SITE-ului sau fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege.

Conform Legii nr. 677/2001, UTILIZATORII/CLIENTII beneficiaza de dreptul la informare (art. 12), acces la date (art. 13), interventie (art. 14), opozitie (art. 15), de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si de a se adresa justitiei (art. 18). Totodata, acestia au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, orice persoana se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul SOCIETATII.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa   Sos. Viilor, nr. 85-87, sector 5, Bucuresti,  UTILIZATORII/CLIENTII  isi pot exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:

- o data pe an, confirmarea faptului ca datele personale sunt sau nu prelucrate;

- sa intervina asupra datelor transmise;

- sa se opuna prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara.


Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct.


COLECTAREA AUTOMATA DE DATE CU CARACTER NON-PERSONAL.

In unele cazuri, este posibil ca SOCIETATEA sa colecteze informatii cu caracter non-personal despre UTILIZATORI/CLIENTI. Exemple de informatii de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului website-ului de unde a fost facute conexiunea la SITE.

In timpul vizionarii SITE-ului, SOCIETATEA va putea stoca anumite informatii pe UTILIZATORULUI/CLIENTULUI. Aceste informatii vor fi sub forma unui fisier "Cookie" sau a unui fisier similar. Aceste fisiere "Cookies" ajuta SOCIETATEA sa construiasca un SITE sau publicitate care sa raspunda cat mai bine intereselor si preferintelor UTILIZATORILOR/CLIENTILOR.

Cu cele mai multe browsere de Internet se pot sterge sau bloca fisierele „Cookies” sau se poate primi o atentionare inaintea primirii unui astfel de fisier. SOCIETATEA recomanda UTILIZATORILOR/CLIENTILOR sa consulte instructiunile browser-ului sau fisierul de ajutor pentru a afla mai multe informatii despre aceste functii.

 





Copyright © 2012 - Bell`Agio Casa | www.bellagiocasa.ro