-->

Jim Thompson

Matasea tailandeza, material tesut manual, este renumit pentru luciul sau exceptional, pentru textura si pentru calitatile sale remarcabile de a contrasta culorile - cum ar fi verdele smarald, sau albastrul inchis si rozul izbitor - acestea putand sa coexiste in armonie perfecta.

Cu inclinatiile sale artistice, Jim Thompson, un om de afaceri american ce a ajutat la revenirea matasei tailandeze si a industriei textile in anii 1950 si 1960, a descoperit frumusetea remarcabila si calitatile extraordinare ale matasei textile, atat fascinanta cat si incantatoare.

Cu talentul sau innascut in materie de design si culori, si condus de o dedicatie personala pentru a reinvia mestesugul, Thompson a castigat in curand recunoastere in intreaga lume pentru succesul sau in refacerea industriei, pentru faptul ca a generat vererile de matase tailandeza si pentru contributia sa in progresul industriei de matase.

Astazi, Colectiile textile Jim Thompson sunt prezente in cele mai bune showroom-uri din lume, si continua indelungata traditie a Matasei Tailandeze.

          

Marco Polo Collection

Materialele remarcabile ale acestei game sunt inspirate din colectia de arta asiatica a lui Jim Thompson expusa chiar in propria casa. Portelanul Ming pe alb si albastru, picturile tailandeze traditionale din secolul al XVII-lea, statuile de bronz Khmer, chiar si sculpturile in lemn din casa traditionala tailandeza, toate reprezentand o parte integrala in "impletirea" acestei splendide colectii de materiale. Nu poate fi altcineva decat designer-ul francez Paul Bidault, cel ce imparte simpatia lui Jim Thompson pentru Asia, care poate sa reinterpreteze in mod atat de perfect aceste comori antice in proiectele sale in materie de textile.

          

Metro Cloth Collection

Proiectata de Campion Platt, Metro Cloth introduce o asemanare moderna a liniilor clasice si texturile binecunoscute de printuri si tesaturi ale lui Jim Thompson. Imagini de texturi neprelucrate si urbane, adunate din orasele lumii, dar mai ales din casa de la New York a lui Platt, au inspirat colectia. Tema generala a colectiei Metro Cloth este cea a texturilor metropolitane de lux, aceasta infatisand o atitudine chic-industriala.

          

The Muses Collection

Intrebati orice artist ce ii evoca de obicei creativitatea si acesta va recunoaste in mod sigur ca aceasta este Muza. Preluand numele de la zeitele grecesti Thalia, Clio, Erato si Caliope, aceste patru tipuri de material au fost inventate pe baza perceptiei divinitatii. Rezultatul final: definitia proprie de frumusete nemuritoare a lui Jim Thompson.

 

www.jimthompson.com


 

VEZI PRODUSELE DISPONIBILE PE SITE DE LA ACEST BRAND


 

Copyright © 2012 - Bell`Agio Casa | www.bellagiocasa.ro