-->

Griffe

 

Roma, este locul unde sectorul industrial isi are radacinile, inca de acum 3000 de ani cand secretele mestesugarilor fenicieni si mesopotamieni au fost aduse in Europa. Primele cuptoare si sticlarii au fost deschise si odata cu ele au aparut primele vaze si produse din sticla. S-au extins rapid in diferite regiuni ale Italiei, acolo unde conditiile erau prielnice si unde si astazi industria italiana este concentrata: două zone de producţie ce intruchipeaza excelenţă în sticlărie italiană - Murano si Valdesa.

De exemplu, industria de sticla din Toscana, care si ea isi are inceputurile in Evul Mediu, in special in Empoli, valea raului Elsa, intre Florenta si Sienna. Empoli este recunoscut in primul rand pentru lucrul cu sticla extrem de neobisnuita de culoare verde inchis, culoare denumita verde de Empoli. Depozitele importante de quartz din zona au inceput sa fie exploatate, ceea ce a permis o dezvoltare rapida si o confirmare pe pietele internationale.

Compania Vetrerie di Empoli a fost fondata in anul 1936, in Milano, cu un magazin de desfacere  pentru fabrica din Empoli, si apartine si astazi aceleasi familii. Doisprezece ani mai tarziu, in anul 1948, Vetrerie di Empoli a devenit o societate pe actiuni si in scurt timp au fost deschise doua magazine in centrul orasului Milano, precum si o retea moderna de distributie. Istoria companiei arata ca au inceput ca producatorii, extinzandu-se si in retail, cunoscand astfel cererea consumatorului final.

Sticla poate fi transparenta sau colorata, plain sau decorata, cristal sau sticla, etc. Misiunea acestora este de a vinde colectii unice, diferite de celelalte existente pe piata, de aceea aceasta sticla este de cele mai multe ori deorata in aur, argint sau platina, si de multe ori colorata. Toata decoratia este realizata manual. Iar aurul, argintul sau platina in forma pura si pulbere subtire este topit intr-un lichid special pentru a fi lipit pe sticla, prin introducerea acestora in cuptoare la temperaturi inalte.  Toate vazele si accesoriile sunt lucrate manual de catre artizani priceputi. Procesul manual face ca fiecare piesa sa fie diferita de celelalte dandu-le cea mai inalta valoare: bulele si dungile din sticla sunt dovada ca un om nu o masina a lucrat produsul respectiv.

Aurul, dar si argintul sau platina  sunt aplicate manual cu o pensula. Este necesar mult timp, pentru a deveni priceput in a face acest lucru , pentru a-ti antrena mana sa fie fixa si precisa. Taierea sticlei este o tehnica veche ce creeaza modele frumoase: sticla este sculptata prin rotirea rotilor diamantului in diferite dimensiuni (subtire pentru detalii fine sau mari pentru modelul principal).  Va puteti usor imagina ca si cea mai mica greseala va distruge orice piesa, iar imprecizia trebuie privita ca o dovada in plus ca produsul este realizat manual.

Instructiuni de intretinere a produselor decorate cu aur sticla sau platina si a partilor metalice Artizanii priceputi aplica argint, aur sau platina pe sticla cu cea mai mare grija si simt de raspundere. Aceste produse trebuie curatate in mod regulat pentru a preveni oxidarea, tipica pentru metalele pretioase. In cazul in care observati pete intunecate, topiti bicarbonat pudra in putina apa, pentru a crea o pasta fina.  Aplicati aceasta pasta cu o carpa curata dupa care spalati cu apa curata.  Cea mai buna  modalitate de intretinere si preventie consta in folosirea in mod regulat a acestor piese. 

VEZI PRODUSELE DISPONIBILE PE SITE DE LA ACEST BRAND


 

Copyright © 2012 - Bell`Agio Casa | www.bellagiocasa.ro