-->

Emily Henry

 

Compania a fost fondata in anul 1850 de catre Jacques Henry, intr-un mic atelier din Marcigny, in partea de sud a regiunii Burgundia. In anul 1922 Emily Henry, preia conducerea companiei. Desi competitia este acerba, multe ateliere inchizandu-si portile in aceea perioada, consumatori francezi raman fideli inregistrand un consum de 40% din intreaga productie. Compania este intr-o continua dezvoltare si in deceniile urmatoare, inregistrand cresteri de la 1100 tone in anul 1950 la 5000 tone in anul 1975. Productia de ceramica pentru horticultura este oprita, pentru o concentrare exclusiv aparee ceramica uz casnic. Argila, este un material natural si nobil, folosit inca din cele mai vechi timpuri la gatit sau conservarea mancarurilor. Respectând în acelaşi timp tehnicile tradiţionale, Emile Henry a introdus îmbunătăţiri tehnologice (Ceradon ®), astfel că vasele sunt mai rezistente la socuri mecanice si termice. Argila (lutul) se amesteca  cu diferite pietre fin macinate si apa, conform formulei secrete Emily Henry. Acest mix imbunatateste calitatea, rezultatul fiind un amestec lichid numit „slip”, care se toarna apoi in forme din ipsos. Fiecare forma corespunde unei tipologii de produs: farfurie ovala, farfurie patrata, supiera, carafa... O parte din apa este absorbita de catre ipsos, astfel argila se fixeaza si ia nastere forma farfuriei. Dupa scoaterea din forma, farfuria este arsa la 50 grade pentru 6 ore. Procedeul de vitrare constă in pulverizarea unui glazuri de culoare pe vas. Glazura este formata dintr-un amestec de sticla, culoare si apa.  Emily Henry este unul dintre putinii producatori care pot realiza atat de multe culori: Pivoine red, Cobalt blue, Pastis yellow, Fraîcheur green, Azur blue ... 

Farfuriile sunt apoi introduse in cuptor, la temperaturi ridicate (1150 grade) si arse timp de 4 ore. Astfel, glazura se topeste transformand produsul intr-o piesa rezistenta si complet neteda.

Compania exporta in peste 50 tari, avand clientii renumiti precum Williams-Sonoma, Bloomingdale, Galeries Lafayette, Printemps in Franta, Karstadt, KDV sau Rinascente.

www.emilehenry.com/emile-henry


 

VEZI PRODUSELE DISPONIBILE PE SITE DE LA ACEST BRAND


 

Copyright © 2012 - Bell`Agio Casa | www.bellagiocasa.ro